Yakiniku

När jag äter ute så är yakiniku en av de rätter som jag inte kan få nog av, så jag bestämde mig för att kunna göra det själv också. Det kräver att man har lite saker hemma, men sedan är det en enkel sak att göra. Det som tar tid är att låta köttet dra i marinaden. Tillagningen går på ett par minuter!

Ingredienser

500-600 gr entrecôte
Marinad
5 msk japansk soja
2 msk mirin
1 msk sesamolja
4 msk farinsocker
mald, 1 tsk Svartpeppar
färsk riven, 1 msk ingefära
1 klyfta, riven eller hackad Vitlök
Garnering
fint strimlad purjolök
1-2 msk sesamfrön

Förberedelser

Skär köttet i riktigt fina och tunna strimlor. Låt gärna eventuellt fett i köttet följa med.

Blanda ingredienserna till marinaden.

Lägg köttet i en plastpåse (det kan vara klokt att ha dubbla plastpåsar om det skulle läcka) och häll på marinaden. Knyt igen och låt köttet vila i kylskåpet 4-6 timmar.

Tillagning

Värm en stekpanna med lite olja på hög temperatur. Köttet ska stekas snabbt, inte kokas. Stek lite i taget och lägg över på en tallrik vartefter det blir klart.

Servering

Servera med ris, bönor eller grönsaker. Strössla lite fint strimlad purjolök och sesamfrön på toppen.