UMAMI Burgare
Gör den ultimata hamburgaren med vår nya kryddblandning Natural Umami som får alla smaker att explodera i munnen. Tomat, parmesanost och shiitakesvamp är naturligt rika på umami och förstärker upplevelsen ytterligare.
2 dl parmesanost
2 dl ketchup
4 st hamburgerbröd
100 gram shiitakesvamp
1 svartpeppar, Santa Maria Tellicherry Black Pepper
1 huvud romansallad
2 msk smör
2 st tomater, stora, gärna rostade (se recept Pasta Basilico)
1 st ägg
600 gram nötfärs
2 msk Santa Maria Natural Umami
Ketchup
500 gram krossade tomater
2 msk olivolja
2 msk farinsocker
1 msk Santa Maria Natural Umami
1 svartpeppar, Santa Maria Tellicherry Black Pepper
2 st vitlöksklyfta(or), pressade
1 st gul lök, liten
1 msk vitvinsvinäger
Tillagning
Hamburgare:
1. Sätt ugnen på 250 °C . Lägg fyra högar med parmesanost på en plåt med bakplåtspapper.
2. Grädda osten i ca fem minuter eller tills den smält till platta, gyllenbruna flarn. Låt svalna på bakplåtspappret.
3. Blanda färs med ägg och Natural Umami och forma till fyra biffar. Skär svampen i centimetertjocka skivor.
4. Stek biffarna i hälften av smöret på medelstark värme. Krydda med lite nymald Tellicherry Black Pepper.
5. Stek därefter svampen i resterande smör i några minuter tills den fått fin färg.
Ketchup:
1. Fräs lök och vitlök mjuk i olivolja i en kastrull.
2. Tillsätt tomater, vinäger och socker och låt småputtra i ca 15 min.
3. Blanda ner Natural Umami och smaka av med lite nymald svartpeppar.
4. Mixa ketchupen till en slät sås och häll upp på en varm flaska. Förvara ketchupen i kylskåp.
Servering
1. Varva bröd med ketchup, romansallad, parmesanflarn, hamburgare, tomater och svamp till härliga burgare. Servera med extra ketchup.