Ugnsrostade rödbetor med fetaost
Publicerad den 3 april, 2016
Ingredienser
4 portioner
800 g rödbetor (alt. gul-, eller polkabetor), skalade
1/3 kruka timjan färsk
3 vitlöksklyftor , krossade
4 msk Zeta Olivolja Classico Extra Vergine
salt
svartpeppar , nymalen
2 msk Zeta Casa Di Luca Aceto Balsamico di Modena I.G.P.
3 msk Zeta Olivolja
1 fpk Zeta Feta Lesvos (à 150g), smulad
Tips
Hittar man gul- och polkabetor kan man rosta dem och få en vacker färggrann rätt!
Så här gör du
Sätt ugnen på 200°. Skär betorna i klyftor. Blanda i en ugnsfast form tillsammans med olivolja, timjankvistar och vitlök. Krydda med salt och peppar. Ställ i mitten av ugnen ca 30 minuter tills betorna är mjuka. Droppa över balsamvinäger och ringla över olivolja. Strö över fetaost.