Ugnsrostad lax med salsa verde
Publicerad den 29 mars, 2016
Ingredienser
4 laxfiléer, ca 600 g
ca 20 småpotatisar, skurna i halvor
1 msk olivolja
4-5 klyftor vitlök, krossade
1 kvist rosmarin
havssalt och nymalen svartpeppar
ca 40 körsbärstomater
Salsa verde
6 msk extra jungfruolja
2 msk rödvinsvinäger
1 tsk dijonsenap
0,5 tsk socker
2 klyftor vitlök
3 ansjovisfiléer
2 msk kapris, avrunna och sköljda
1 handfull bladpersilja
1 handfull basilika
havssalt och svartpeppar
ca 20 småpotatisar, skurna i halvor
1 msk olivolja
4-5 klyftor vitlök, krossade
1 kvist rosmarin
havssalt och nymalen svartpeppar
ca 40 körsbärstomater
Salsa verde
6 msk extra jungfruolja
2 msk rödvinsvinäger
1 tsk dijonsenap
0,5 tsk socker
2 klyftor vitlök
3 ansjovisfiléer
2 msk kapris, avrunna och sköljda
1 handfull bladpersilja
1 handfull basilika
havssalt och svartpeppar
Instruktioner
Sätt ugnen på 200 grader.
I en stor långpanna eller plåt, blanda potatis, krossade vitlöksklyftor, rosmarin, olivolja och salt och peppar. Låt sedan bakas i cirka 40 minuter.
Blanda samtidigt ingredienserna till salsa verde i en matberedare tills den är slät. Ställ åt sidan tills du är redo att servera.
Ta ut plåten efter 40 minuter och lägg i laxfiléer kryddade med salt och peppar samt körsbärstomaterna och baka i ytterligare 15 minuter.
Servera lax, potatis och tomater på en tallrik tillsammans med salsa verde.
I en stor långpanna eller plåt, blanda potatis, krossade vitlöksklyftor, rosmarin, olivolja och salt och peppar. Låt sedan bakas i cirka 40 minuter.
Blanda samtidigt ingredienserna till salsa verde i en matberedare tills den är slät. Ställ åt sidan tills du är redo att servera.
Ta ut plåten efter 40 minuter och lägg i laxfiléer kryddade med salt och peppar samt körsbärstomaterna och baka i ytterligare 15 minuter.
Servera lax, potatis och tomater på en tallrik tillsammans med salsa verde.