Tryffel med karamelliserad mjölk
Publicerad den 8 december, 2017
Den karamelliserade mjölken ger en len kolasmak till chokladtryffeln. Du hittar den i välsorterade matbutiker.
Receptet gäller för 20 st
100 g mörk choklad
200 g mjölkchoklad
1½ dl Arla Köket® vispgrädde
vispgrädde 36%
¾ dl karamelliserad mjölk
1 msk Arla® Svenskt Smör, rumsvarmt
Topping:
1 dl strössel
Hacka chokladen och lägg i en bunke. Koka upp den syrade grädden och karamelliserad mjölk.
Häll gräddblandningen över chokladen och rör tills all choklad smält.
Rör i smöret. Sätt plast över bunken och låt stå i rumstemperatur ca 6 tim.
Rulla runda bollar och därefter i valfritt strössel. Förvara kallt i en lufttät burk eller i frysen.
Tips:
Blåbärspulver, hampafrön, hackade pistagenötter, kakaonibs och florsocker.