Torsk på grekiskt vis
Publicerad den 27 juli, 2016
Ingredienser:
till 5-8 portioner
- 500 g torskfilé
- 4 schalottenlök
- 3 vitlöksklyftor
- 1 kruka färsk koriander
- 2 msk färsk persilja
- 1 liten röd paprika
- 2 morötter
- 2 palsternacka
- 1 röd chili
- 3 kryddpeppar
- 2 lagerblad
- 1 krm fänkål
- 2 msk risvinäger
- 3 msk olja
- 2 msk tomatpuré
- 1 msk muscovadosocker
- salt och peppar
- olja för stekning
- Dela fisken i mindre bitar. Salta, peppra och stek i het olja .
- Skala morötter och palsternackor och riv på rivjärn med stora hål .
- Plocka fröna ur chili och paprika och skär i tunna strimlor .
- Skär schalottenlökar i ringar och hacka vitlöken .
- Fräs schalottenlök först med vitlök och chili i het olja .
- Tillsätt hackad koriander och persilja , kryddor , socker , vinäger , tomatpuré och lagerblad . Stek i 2 minuter .
- Nu lägg i morötter, palsternacka och paprika, krydda med salt och peppar , blanda, täck med locket och stek , tills grönsakerna är mjuka.
- Du kan hälla vatten om grönsakerna känns för mycket torra.
- När grönsakerna är mjuka , dela upp dem i två portioner .
- I en stekpanna eller bakform fördela första delen av grönsakerna , placera sedan stekt torsk och till slut toppa med resten av grönsaker .
- Värm allt tillsammans i 10 minuter på spisen eller i ugnen . Servera fiskrätten varm eller kall. Perfekt till nybakat bröd eller stekt potatis.