Sveciasill
Publicerad den 11 december, 2016
Ingredienser
Antal portioner 8
1 förpackning 5-minuterssill à 210 g
Lag:
2 dl vatten
½ dl ättiksprit 12%
2 msk strösocker
Sås:
3 msk riven pepparrot
½ tsk salt
2 dl smetana
1 krm svartpeppar
100 g Svecia
1 syrligt rött äpple
½ gurka
½ dl hackad färsk persilja
Gör så här:
Rör ihop ingredienserna till lagen.
Skölj sillfiléerna och lägg dem i lagen.
Låt stå ca 1 tim.
Blanda under tiden ingredienserna till såsen.
Ta upp och låt sillfiléerna rinna av, skär i ca 1 cm breda bitar.
Riv osten grovt. Strimla äpplet. Skala, dela och kärna ur gurkan och skär i halvmåneformade bitar.
Varva sås, sill, gurka, persilja, äpple och riven ost i en glasburk som rymmer ca 1 liter. Blanda om precis innan servering.