Grillad Rengbågs lax
Publicerad den 18 juni, 2016
Läckert grillad regnbågslax som marinerats i en marinad av lönnsirap och soja
Ingredienser
- regnbågslax, eller annan lax
- 1-1½ dl lönnsirap
- 1-1½ dl soja
- 2-3 msk riven pepparrot
Instruktioner
- Förbered grillen för medeltemperatur enligt 50/50-metoden.
- Blanda ihop lika delar lönnsirap och soja, och ta fram en skål för marinering.
- Häll ur drygt en halv dl av marinaden i en liten kastrull, som ska bli moppsås.
- Lägg fisken i marinaden, där den skall marineras mellan 10 och 15 minuter.
- Moppsåsen i kastrullen ställer du på grillen och låter den koka ihop lite, och därefter tillsätter du pepparroten.
- Låt bubbla lite innan du plockar av kastrullen från grillen.
- Olja in gallret, och lägg laxen på grillen med skinnsidan nedåt. Grilla den indirekt. Strö nymalen svartpeppar över laxen.
- Grilla laxen under lock i 8-10 minuter beroende på hur varm grillen är.
- Pensla laxen med moppsåsen och låt den grilla i ytterligare ca 5 minuter innan du kontrollerar att laxen är klar.