Semifreddo med choklad och apelsin
Publicerad den 11 april, 2020
Du behöver
- 100 g mörk choklad
- 4 st ägg
- 1 dl strösocker
- 1 1/2 tsk vaniljsocker
- 1 st apelsin rivet skal
- 2 msk pressad apelsinsaft
- 2 dl vispgrädde
- 2 dl turkisk yoghurt
- 200 g nutella rumsvarmt
Garnera med:
- apelsin
- choklad
Gör så här
- Bryt chokladen i bitar och smält över vattenbad. Ta av värmen och låt svalna.
- Dela äggen i gulor och vitor. Vispa äggulorna med hälften av sockret och vaniljsocker till en pösig smet. Rör i apelsinskal och saft.
- Rör ner chokladen i äggsmeten. Vispa äggvitorna till skum. Tillsätt resten av sockret och vispa till en maräng. Vispa grädden och blanda med yoghurt.
- Blanda ner grädden i äggsmeten och vänd sist ner äggvitorna. Varva glassmeten med Nutella i en form. Frys in i 4 timmar. Den ska vara halvfryst. Garnera.