Rostade fyllda paprikor med arrabbiata och kalkon
Fyllningen som består av kalkonfärs, arrabbiata, oliver och persilja passar utmärkt ihop med paprikan. Servera de med fluffigt ris, mild yoghurt och en krispig sallad på gröna salladsblad.
Ingredienser
4 port ris
Fyllda paprikor
ca 500 g kalkonfärs
1 burk pesto arrabbiata (à 130 g)
1/2 tsk salt
1 förp urkärnade snackoliver (à 70 g)
1 förp persilja (à 20 g)
4 röda paprikor
1 dl riven ost
Sallad
1 rödlök
1/2 msk olivolja
1 tsk rödvinsvinäger
1 krispsallad
2 dl matyoghurt
Gör så här
Tina färsen (om fryst används).
Sätt ugnen på 225˚C.
Koka riset.
Fyllda paprikor: Blanda färsen med arrabbiata, salt och oliver. Hacka persiljan och blanda med färsen.
Dela paprikorna på längden och kärna ur dem. Fyll paprikahalvorna med färsen och strö över osten. Gratinera mitt i ugnen ca 20 minuter.
Sallad: Skala och skiva löken. Blanda den med olivolja och vinäger. Skär salladen i bitar och blanda med löken.
Servera paprikahalvorna med ris, sallad och yoghurt.