Rabarbermojito
1. Ansa och skär rabarbern i 2-3 cm långa bitar. Lägg dem i en kastrull och tillsätt socker och vatten. Koka upp och låt sjuda ca 10 min. Låt massan rinna av i en sil. Pressa med en sked så att all vätska rinner ut.
2. Häll saften i en kastrull och låt koka utan lock till sirapsliknande konsistens ca 5 min. Låt kallna.
3. Skölj limen noga i ljummet vatten och skär den i klyftor. Blanda limeklyftor, rom, mynta och 2 msk rabarbersirap i ett glas. Muddla eller stöt med skaftet av en slev eller trämortel.
4. Fyll på med is och sodavatten. Ringla i 1 msk rabarbersirap. Garnera med limeklyftor och myntablad.
Mojito
1/2 lime
6 cl rom, havanna club Anejo Blanco
6 myntablad
2 msk + 1 msk rabarbersirap
is
sodavatten
Garnering
limeklyftor
myntablad
Rabarbersirap
250 g rabarber
1 1/2 dl strösocker
1/2 dl vatten