Pasta Alfredo
Publicerad den 16 december, 2018
Ingredienser
1 knippe sparris, grön
4 portioner pasta, färsk nykokt
2 msk smör
1 dl schalottenlök, finhackad
1 msk Bong Touch of Taste Ekologisk Grönsaksfond
3 dl grädde, 40%
3 msk kruspersilja, färsk finhackad
150 g parmesanost, finriven
salt och svartpeppar
Gör så här
Förväll sparrisen någon minut i saltat vatten, ta upp ur vattnet och lägg åt sidan.
Smält smöret försiktigt i en kastrull (det får inte ta färg).
Fräs löken sakta i 6-8 minuter utan att den får färg men blir mjuk.
Rör i parmesanen och tillsätt fond och grädde.
Koka pasta (gärna tagliatelle) enligt beskrivning på förpackningen.
Vänd i persilja, sparris i mindre bitar och pasta.
Smaka av med salt, peppar och ev. mer fond.