Pankopanerad fisk med mangodipp
Publicerad den 4 december, 2023
Smörstekt panerad torsk med asiatisk touch är både läckert och snabblagat. Servera med mangodipp och ris.
2 portioner
Ingredienser
– 250 g torskrygg
– salt och peppar
– 1 dl panko, ströbröd
– 2 msk smör
Mangodipp
– 2 dl tinad, fryst mango
– ½ lime, saften
– 1 msk rapsolja
– ¼ kruka färsk koriander, stjälkar och blad
– ½ msk flytande honung
Servering
– 1 dl ris (okokt mått)
Gör så här
1. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
2. Torka fisken på hushållspapper. Skär i tärningar och salta och peppra. Vänd fisken i ströbröd. Stek i smör på medelvärme till fin färg.
3. Mangodipp: Mixa alla ingredienser och smaka av med lite salt. Servera till torsken med ris.