Matjesbakad torsk med dillsås
Denna ugnsbakade torskfilé passar utmärkt ihop med den salta matjessillen, och den äts mer än gärna tillsammans med smetanan som blandats med härlig dill. Smaklig fisk!
Gör så här
Koka potatisen i en kastrull som även ska rymma broccolin.
Sätt ugnen på 200°C.
Ansa och skär broccolin i bitar. Skala och skär stammen i skivor. Koka med broccolin i slutet av potatiskokningen, ca 4 minuter.
Dillsås: Hacka dillen och blanda med smetanan, smaka av med salt och peppar.
Torsk: Skär matjessillen i bitar. Lägg torsken i en ugnsform, peppra fisken. Lägg sillbitarna på torsken.
Ugnsbaka torsken mitt i ugnen tills innertemperaturen på fisken är 56°C, ca 12 minuter.
Servera torsken med potatis, dillsås, sallad och broccoli.
Ingredienser
900 g potatis
250 g broccoli
Dillsås
20 g färsk dill
2 dl smetana
salt
peppar
Torsk
200 g matjessill
600 g torskfilé
1 krm svartpeppar
65 g mâchesallad