Massamun curry med kyckling
Saftiga kycklingklubbor och curry som smakmässigt drar lite åt det thailändska hållet. Stek kycklingen i ugn och tillaga den aptitretande currygrytan av blomkål, massamun curry, kycklingbuljong, lök och spenat. Servera med kokt potatis.
Gör så här
Sätt ugnen på 225°C.
Koka potatisen i saltat vatten.
Lägg kycklingklubborna i en ugnssäker form, krydda med salt och peppar. Sätt in formen mitt i ugnen 25-30 minuter eller
tills innertemperaturen är 82°C. Kontrollera att kycklingen är ordentligt genomstekt genom att skära lite i den. Saften ska vara klar, inte rosa.
Skär blomkålen i små buketter. Skala och hacka löken.
Häll massamun curry i en kastrull tillsammans med kycklingbuljongen och löken. Koka upp. Lägg i blomkålen och låt
småputtra ca 3 minuter. Smaka av med salt och peppar.
Starta timer
Vänd ner spenaten i grytan.
Servera blomkålsgrytan med kyckling och kokt potatis.
Ingredienser
900 g fast potatis
4 kycklingklubbor
salt och peppar
1/2 blomkålshuvud
1 rödlök
400 ml massamun curry
2 1/2 dl kycklingbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
65 g babyspenat