Mangomousse
Publicerad den 4 augusti, 2018
Ingredienser
- 1 st vaniljstång
- 6 st passionsfrukt(er), (4-6 st)
- 1 dl vatten
- 2 dl socker
- 2,5 st gelatinblad
- 400 gram mango(s), i tärningar
- 2 dl vispgrädde
- 3 msk citronsaft, pressad
Tillagnin
- Dela vaniljstången på längden och skrapa ur fröna. Koka upp vattnet med vaniljstång, frön och socker i en kastrull och rör så att sockret smälter. Ta upp vaniljstången, låt lagen svalna.
- Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten i 5 minuter.
- Mixa mangobitarna med den avsvalnade sockerlagen. Vispa grädden. Krama ur gelatinbladen och smält dem försiktigt i citronsaften i en kastrull.
- Rör ner gelatinblandningen i en tunn stråle i mangon. Vänd ner grädden. Fördela moussen i glas och låt stelna i kylen i minst 4 timmar.
- Gröp ur passionsfrukterna och fördela fruktköttet över moussen.