Mandelmusslor med glöggsylt
Ingredienser
Ca 25 mandelmusslor
Mandelmusslor:
150 g smör, mjukt
1 dl strösocker
1 dl mandelmjöl
3 dl Kungsörnen kärnvetemjöl
1 ägg
Smält smör till pensling
Glöggsylt:
250 g hallon, frysta
250 g blåbär, frysta
3 dl syltsocker
1 ½ dl glögg
Till servering:
Vispgrädde
Så här tillagar du receptet (1 timme 40 minuter):
1. Mandelmusslor: Rör ihop smör, strösocker, mandelmjöl och vetemjöl. Tillsätt ägget och arbeta snabbt ihop till en smidig deg. Plasta in och kyl i cirka 1 timme.
2. Sätt ugnen på 200 °C. Pensla små formar med smält smör. Tryck ut degen i formarna. Grädda gyllenbruna i cirka 12 minuter. Ta loss från formarna när de svalnat något.
3. Glöggsylt: Blanda alla ingredienser i en kastrull och värm upp. Låt koka under omrörning i cirka 15 minuter. Häll i en burk.
4. Servera mandelmusslorna med med härlig glöggsylt och en klick vispgrädde.