lasagne med grillad torsk och apelsin

Den här fantastiskt somriga rätten är inspirerad av Medelhavet där sötma och syra står i centrum.

Ingredienser

  • 400 g torsk
  • 1 fänkål
  • 2-3 apelsiner
  • 20 st svarta oliver
  • 4 lasagneplattor
  • rapsolja
  • smör
  • salt
  • peppar
  • vatten
  • gräslök

Så här gör du
1.Om du har frysta torskbitar, lägg fisken i ett varmt vattenbad så tinar dom fort.

2.Sätt på pastavattnet och ha i rikligt med salt, det ska smaka havsvatten. Saltet hjälper pastan att få smak.

3.Dela fänkålen, skär bort roten och strimla tunt. Låt oliverna rinna av och skär små ringar av dom.

4.Skala apelsinerna med en kniv genom att först skära av toppen och botten, skär sedan bort skalet så allt det vita försvinner, det är beskt och inte så gott. Ta sedan ur filéerna, gör gärna det med en skalkniv så allt det bittra vita försvinner.

5.Sätt på en sautös och en grillpanna på högsta värmen på spisen, om du inte har en sautös går det bra med en vanlig rostfri kastrull.

6.Lägg i lasangeplattorna i vattnet och koka tills pastan är al dente. Gå i med olja i grillpannan och lägg i fisken, salta och peppra. Låt den få färg och kör sedan klart den i ungen till ca 45 grader beroende på om du vill ha en kärna i fisken eller om du vill ha den helt genomstekt. Kör i olja i sautösen, i med oliver och fänkål, salt och lite peppar, gå sedan i med en klick smör och låt smöret bli brynt.

7.Lägg sedan allting och toppa med lite gräslök och njut av fantastiska smaker!

Etiketter: