Kycklingspett med jordnötssås
Publicerad den 5 mars, 2022
Jordnötssås
- 2 msk neutral olja
- 2 msk röd currypaste
- 1 burk kokosgrädde (à 400 ml)
- 2 msk strösocker
- 2 msk konc grönsaksfond
- 1 krm salt
- 1 dl krossade jordnötter
Kycklingspett
- 2 dl kokosgrädde
- 1 msk strösocker
- 1 tsk salt
- 2 msk curry
- 600 g kycklingfiléer
- 8 grillspett
- 1/2 dl neutral olja
Till servering
- 4 port jasminris
- koriander
- sallad
Jordnötssås: Hetta upp oljan i en kastrull. Tillsätt currypasta och fräs ca 2 minuter. Rör ner kokos grädde, socker, fond och salt. Låt koka på svag värme ca 5 minuter. Låt svalna och rör ner jordnötterna.
Kycklingsspett: Rör ihop kokos grädde, socker, salt och curry. Skär kycklingen i små bitar och blanda ner. Låt marinera i kylen ca 20 minuter.
Koka riset enligt anvisning på förpackningen.
Trä kycklingbitarna på spett. Stek spetten i 3–4 msk olja i en het stekpanna ca 5 minuter. Pensla med resten av oljan under stekningen så kycklingen håller sig saftig. Toppa spetten med koriander, servera med såsen, kokt ris och gärna med sallad.