Kycklingspett med jordnötssås

Jordnötssås

  • 2 msk neutral olja
  • 2 msk röd currypaste
  • 1 burk kokosgrädde (à 400 ml)
  • 2 msk strösocker
  • 2 msk konc grönsaksfond
  • 1 krm salt
  • 1 dl krossade jordnötter

Kycklingspett

  • 2 dl kokosgrädde
  • 1 msk strösocker
  • 1 tsk salt
  • 2 msk curry
  • 600 g kycklingfiléer
  • 8 grillspett
  • 1/2 dl neutral olja

Till servering

  • 4 port jasminris
  • koriander
  • sallad

Jordnötssås: Hetta upp oljan i en kastrull. Tillsätt currypasta och fräs ca 2 minuter. Rör ner kokos grädde, socker, fond och salt. Låt koka på svag värme ca 5 minuter. Låt svalna och rör ner jordnötterna.

Kycklingsspett: Rör ihop kokos grädde, socker, salt och curry. Skär kycklingen i små bitar och blanda ner. Låt marinera i kylen ca 20 minuter.

Koka riset enligt anvisning på förpackningen.

Trä kycklingbitarna på spett. Stek spetten i 3–4 msk olja i en het stekpanna ca 5 minuter. Pensla med resten av oljan under stekningen så kycklingen håller sig saftig. Toppa spetten med koriander, servera med såsen, kokt ris och gärna med sallad.