Kycklinglasagne

En härlig vardagsklassiker som här tillagas med kycklingfärs. Var inte rädd för att bryna färsen ordentligt. I stekytan utvecklas nämligen en massa goda aromer. Gör gärna dubbel sats av den här smakrika lasagnen och frys in, det kommer att gå åt

Ingredienser
Portioner:  4
2 hackade gula lökar

  • ca 3 dl tärnade, blandade rotfrukter (t ex morötter, palsternacka, kålrot)
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • smör eller olja till stekning
  • salt och peppar
  • 400 g kycklingfärs
  • ca 500 g krossade tomater
  • 1 msk fond (t ex kalv- eller hönsfond)
  • 2 msk tomatpuré
  • torkad oregano, timjan och/eller basilika till smaksättning
  • ca 8 färska lasagneplattor

Ostsås

  • 4 dl mjölk
  • 2 msk vetemjöl
  • salt och peppar
  • ca 200 g riven ost
  1. Fräs lök och rotsaker och vitlök i smör eller olja. Krydda med salt och peppar. Tillsätt färsen och stek den smulig, rör ner tomatkross, fond, puré och låt det puttra samman i ett par minuter. Smaka av med salt, peppar och rikligt med kryddor (lasagnen blir godast när den är smakrik).
  2. Ostsås: Slå mjölken i en kastrull och vispa ner mjölet. Låt koka upp under omrörning, låt sjuda samman i ett par minuter. Dra kastrullen från värmen, krydda med salt och peppar och tillsätt halva mängden ost.
  3. Varva kycklingfärssåsen, lasagneplattor och ostsåsen i en smord form.
  4. Strö resterande ost över och gratinera i 225° C i ca 25 min eller tills den har fått fin färg.

 

Etiketter:,