Kycklinglasagne
Publicerad den 5 juli, 2016
En härlig vardagsklassiker som här tillagas med kycklingfärs. Var inte rädd för att bryna färsen ordentligt. I stekytan utvecklas nämligen en massa goda aromer. Gör gärna dubbel sats av den här smakrika lasagnen och frys in, det kommer att gå åt
Ingredienser
Portioner: 4
2 hackade gula lökar
- ca 3 dl tärnade, blandade rotfrukter (t ex morötter, palsternacka, kålrot)
- 1 pressad vitlöksklyfta
- smör eller olja till stekning
- salt och peppar
- 400 g kycklingfärs
- ca 500 g krossade tomater
- 1 msk fond (t ex kalv- eller hönsfond)
- 2 msk tomatpuré
- torkad oregano, timjan och/eller basilika till smaksättning
- ca 8 färska lasagneplattor
Ostsås
- 4 dl mjölk
- 2 msk vetemjöl
- salt och peppar
- ca 200 g riven ost
- Fräs lök och rotsaker och vitlök i smör eller olja. Krydda med salt och peppar. Tillsätt färsen och stek den smulig, rör ner tomatkross, fond, puré och låt det puttra samman i ett par minuter. Smaka av med salt, peppar och rikligt med kryddor (lasagnen blir godast när den är smakrik).
- Ostsås: Slå mjölken i en kastrull och vispa ner mjölet. Låt koka upp under omrörning, låt sjuda samman i ett par minuter. Dra kastrullen från värmen, krydda med salt och peppar och tillsätt halva mängden ost.
- Varva kycklingfärssåsen, lasagneplattor och ostsåsen i en smord form.
- Strö resterande ost över och gratinera i 225° C i ca 25 min eller tills den har fått fin färg.