Kycklingfärsbollar i röd curry
Publicerad den 20 mars, 2020
Ingredienser
Bollar
- 500gr kycklingfärs
- 1 1/4 tsk salt
- 1 msk riven ingefära
- 1/2 -1 msk röd chilli finhackad
- 2 salladslökar finhackade
- 1 l vatten
- 1/2 dl Kycklingfond
Kokossås
- 3 dl kokosmjölk
- 1 citrongräs
- 1-2 msk röd curry pasta
- 3 dl av kyckling buliongen
- 2 morötter
- 1 röd paprika
- 150 gr Socker ärtor
- Salt
Garnering
- Koriander o lime
- Krossade jordnötter
- Tunt skivad salladslök
- Chilii tunt skivad
Gör så här.
- Blanda färsen med ingefära/salt/chili o salladslök
- Koka upp vattnet och gör en stark buljong på fonden
- forma 20-24 bollar med vattensköljda händer o lägg dem på en skärbräda
- blanchera dem i den kokande buljong i 5-8 min, ta upp dem med en hålslev och reducera buljongen till ca 4 dl
- Häll kokosmjölken i panna, dela citrongräset i bitar, krossa dem, lägg ner i kokosmjöken vispa ner currypastan och ca 2 dl buljong. Sjud utan lock ca 5 min
- Skala o strimla morötterna, låt dem sjuda i kokosmjölken 5 min
- Strimla paprikan sjud i ca 5-10 min i kokosmjölken
- Lägg ner bollarna och sockerärtor , låt det bli varmt servera med nudlar o garnera med koriander. o halverad lime o resten av tillbehören