Kycklingfärs i gräddig tomatsås
Ingredienser
4 portioner
1/2 rödlök
2 morötter
500 g kycklingfärs
1/2 msk olja
salt
peppar
1 vitlöksklyfta
2 1/2 dl Crème Fraiche eller liknande, blanda gärna ut med Grädde
2 dl Tomat passerade
1-3 msk Basilika Pesto
1/2 – 1 kyckling buljongtärning
1 tsk torkad timjan eller persilja
1 msk japansk soja
4 port pasta 80 gr/ port
250 g tomatmix eller motsvarande
Torkad Persilja
Lite Curry
Gör så här
Sätt på en kastrull med vatten till pastan.
Skala och hacka löken. Riv morötterna grovt på ett rivjärn.
Stek löken och färsen i oljan i en stekpanna, krydda med salt och peppar. Pressa i vitlöken och vänd ner morotsrivet i färset.
Tillsätt grädde, pastasås, smulad buljongtärning, timjan och soja i färsen.
Lägg i Tomaterna
Låt sjuda ihop så att tomaterna och Morötterna ”löses upp” smaka av med Curry och Persilja
Servera med Pasta
Borde bli bra som bas i en Lasagne