Kycklingfärs gratäng

6 port
500 g kycklingfärs

3 msk tomatpure

2 vitlöksklyftor

3 msk oxfond

3 msk kalvfond

1 dl chilisås (jag använde Heinz)

2 dl vatten

3 dl grädde

2 dl creme fraiche

Salt & peppar

2 tsk timjan

3 dl riven ost (gärna med mycket smak, typ prästost eller Västerbotten)

några cocktailtomater

500 g pasta av valfri sort

Gör såhär:
1) Sätt ugnen på 200 grader varmluft eller 225 grader vanlig. Stek kycklingfärsen på ganska hög värme så den blir genomstekt. Ha i tomatpurén och pressa i vitlöksklyftorna. Salta och peppra lite.

2) Häll i båda fonderna, chilisåsen och vatten. Låt puttra runt på medelvärme i ca 4-5 minuter.

3) Häll i grädde och creme fraiche, låt puttra på medelvärme i ytterligare 10 min. Koka pastan, men koka den bara 2 tredjedelar av tiden som den ska kokas enligt anvisningarna.

4) Häll i pasta och kycklingfärsen i en ugnsfast form. Blanda runt. Fördela ut den rivna osten och några cocktailtomater. Tillaga i mitten av ugnen i ca 20 minuter eller tills osten fått fin färg.