Kycklingburgare på tre sätt
Kycklingburgare
1/2 förp salladslök (à 125 g)
1 citron (rivet skal och saft 1 msk för 6 port)
800 g kyckling färs
2 ägg
2 msk spiskummin
2 tsk salt
2 msk neutral rapsolja
Gör så här:
Ansa och skär salladslöken fint. Riv yttersta skalet från citronen och pressa ur saften. Blanda färs, ägg, spiskummin, salt, salladslök, citronsaft och skal till en smet. Forma till 6 platta burgare.
Stek burgarna på medelhög värme i oljan i en stekpanna cirka 4 minuter på varje sida eller tills burgarna har en innertemperatur på 72°C.
Dressing 1
Soltorkad tomatmajonnäs, schalottenlök och dragon.
8 stora schalottenlökar
2 msk olivolja
2 msk rödvins vinäger
1 msk flytande honung
1 kruka dragon
salt och svartpeppar
1/2 dl strimlade soltorkade tomater
1 1/2 dl majonnäs (gärna hemmagjord, se länk nedan under steg 2)
Gör så här:
Skala och skiva löken.
Stek den sakta i olivoljan i en stekpanna tills den är mjuk och har fått färg.
Rör ner vinäger och honung och koka sakta in det i löken.
Plocka dragonen hacka dem grovt och blanda dem med löken.
Smaksätt med salt och peppar.
Blanda de soltorkade tomaterna med Majonnäs.
Garnera burgaren med Sallad o Tomater och Dressingen
Dressing 2
Kycklingburgare med gurksallad och mango yoghurt
Mango yogurt
4 dl greek yoghurt
1 dl mango chutney
2 krm salt
Blandas till en sås.
1 gurka
Skär gurkan på längden blanda