Kycklingburgare med currymayo och bacon
Publicerad den 22 maj, 2016
Du behöver
Burgare
600 g kycklinglårfilé
1 tsk salt
nymald svartpeppar
1 st ekologisk citron, rivet skal
8 skivor baconCurrymajonnäs
Majonnäs, gärna hemlagad
1 tsk curry
1 msk äpple, finhackat
600 g kycklinglårfilé
1 tsk salt
nymald svartpeppar
1 st ekologisk citron, rivet skal
8 skivor baconCurrymajonnäs
Majonnäs, gärna hemlagad
1 tsk curry
1 msk äpple, finhackat
Tillbehör
4 st hamburgerbröd, gärna hembakade
6 st små tomater, skivade
sallatsblad
Gör så här
Currymajonnäs
Blanda majonnäsen med curry och äpple.Låt stå och dra i kyl en halvtimme innan användning.
Blanda majonnäsen med curry och äpple.Låt stå och dra i kyl en halvtimme innan användning.
Burgare
Skölj lårfiléerna och låt det lilla fett som finns vara kvar, det är viktigt för konsistensen.Kör några åt gången i matberedare med kniv.
Skölj lårfiléerna och låt det lilla fett som finns vara kvar, det är viktigt för konsistensen.Kör några åt gången i matberedare med kniv.
Blanda färsen med citronskal och salt och peppar.
Forma fyra fina burgare. Stek eller grilla ca 6-7 min på varje sida, eller tills biffarna är helt genomstekta. Smaka upp med lite salt och peppar.
Stek baconet och låt det rinna av på hushållspapper.
Servera burgarna med rostade hamburgerbröd, bacon, currymajonnäs, sallad och tomat.