Kyckling nuggets med tzatziki

Här är ett smaskigt recept på hemlagade kyckling nuggets. Stora kycklingbitar paneras i mjöl, ägg och ströbröd och steks i stekpanna. Med strimlad gurka, yoghurt och riven vitlök gör du en god tzatziki som tillbehör. Servera dessa läckra kyckling nuggets med ris och en enkel blomkålssallad.

Ingredienser
Portioner:  4

  • 4 port ris eller annat gryn
  • Kyckling
  • 4 kycklingfiléer
  • salt och peppar
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 ägg
  • 1 dl ströbröd
  • 2 msk olja

Tzatziki

  • 1 gurka
  • 2 dl matyoghurt
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1/2 blomkål
  • 1 msk olivolja
  • 1/2 msk rödvinsvinäger

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 175°C. Sätt in en långpanna i ugnen.
  2. Koka riset enligt anvisning på förpackningen.
  3. Kyckling: Skär varje kycklingfilé i 3 bitar på längden, krydda med salt och peppar. Häll mjölet på en tallrik. Vispa upp ägget i en djup tallrik och lägg ströbrödet på en tredje tallrik.
  4. Vänd kycklingen först i mjöl, sen i ägg och sist i ströbrödet.
  5. Stek kycklingen i omgångar i olja i en stekpanna tills den får fin färg. Lägg den på den varma långpannan och sätt in mitt i ugnen ca 10 minuter eller tills innertemperaturen är 72°C.
  6. Tzatziki: Riv gurkan, salta och lägg den i ett durkslag. Pressa ur vätskan. Blanda gurkrivet med yoghurten. Skala och riv vitlöken och vänd ner. Salta och peppra.
  7. Skär blomkålen i tunna skivor och blanda med olivoljan, vinägern, salt och peppar.
  8. Servera kycklingen med ris, tzatziki och blomkål.
Etiketter: