Kyckling nuggets med tzatziki
Publicerad den 5 juli, 2016
Här är ett smaskigt recept på hemlagade kyckling nuggets. Stora kycklingbitar paneras i mjöl, ägg och ströbröd och steks i stekpanna. Med strimlad gurka, yoghurt och riven vitlök gör du en god tzatziki som tillbehör. Servera dessa läckra kyckling nuggets med ris och en enkel blomkålssallad.
Ingredienser
Portioner: 4
- 4 port ris eller annat gryn
- Kyckling
- 4 kycklingfiléer
- salt och peppar
- 1 dl vetemjöl
- 1 ägg
- 1 dl ströbröd
- 2 msk olja
Tzatziki
- 1 gurka
- 2 dl matyoghurt
- 1 vitlöksklyfta
- 1/2 blomkål
- 1 msk olivolja
- 1/2 msk rödvinsvinäger
Så här gör du
- Sätt ugnen på 175°C. Sätt in en långpanna i ugnen.
- Koka riset enligt anvisning på förpackningen.
- Kyckling: Skär varje kycklingfilé i 3 bitar på längden, krydda med salt och peppar. Häll mjölet på en tallrik. Vispa upp ägget i en djup tallrik och lägg ströbrödet på en tredje tallrik.
- Vänd kycklingen först i mjöl, sen i ägg och sist i ströbrödet.
- Stek kycklingen i omgångar i olja i en stekpanna tills den får fin färg. Lägg den på den varma långpannan och sätt in mitt i ugnen ca 10 minuter eller tills innertemperaturen är 72°C.
- Tzatziki: Riv gurkan, salta och lägg den i ett durkslag. Pressa ur vätskan. Blanda gurkrivet med yoghurten. Skala och riv vitlöken och vänd ner. Salta och peppra.
- Skär blomkålen i tunna skivor och blanda med olivoljan, vinägern, salt och peppar.
- Servera kycklingen med ris, tzatziki och blomkål.