Kyckling med rotfruktspytt och senapsgrädde

En otroligt lätt och god rätt står på kvällens meny. Stekt kyckling ihop med en smakrik rotfruktspytt serveras och äts med en härlig grädde som smaksatts med dijonsenap. Servera med fräsch hjärtsallad!

Gör så här
Sätt ugnen på 125°C.
Rotfruktspytt: Skala och skär potatisen i tärningar. Skala och hacka löken.
Stek potatis, lök och pytt i omgångar i olivoljan i en stekpanna, krydda med salt och peppar. Lägg pytten i en ugnsform och håll den varm i ugnen.

Senapsgrädde: Vispa grädden. Rör i senap och smaka av med socker, salt och peppar.
Stek kycklingen i oljan i stekpannan. Krydda med salt och peppar.
Skär salladen i bitar.
Servera kycklingen med pytten, senapsgrädden och sallad.

Ingredienser
Rotfruktspytt

2 bakpotatisar
1 gul lök
1 förp vegetarisk pytt (à 500 g)
2 msk olivolja
salt
peppar

Senapsgrädde

2 dl vispgrädde
1 msk dijonsenap
1/2 tsk strösocker

600 g snabbfilé av kyckling
1/2 msk olja
2 hjärtsallad

Etiketter: