Kryddig tonfisk med chiliremoulad
Tonfisk kryddad med cayennepeppar och paprikapulver står på kvällens meny. Medan potatisen kokar svänger du ihop den smakrika chiliremouladen gjord på majonnäs, chilisås, sambalolek, fänkål och citron. Servera sedan tonfisken med potatisen, chiliremouladen, citronklyftor och fräsch sallad. Smaklig måltid!
Ingredienser
900 g delikatesspotatis
Chiliremoulad
1/2 citron
1 msk chilisås
2 dl majonnäs
1/2 tsk sambal oelek
salt
peppar
1/2 fänkål (á 300 g)
Tonfisk
2 tsk paprikapulver
2 krm cayennepeppar
1/2 tsk salt
2 förp tonfisk (à 280 g)
1/2 msk olja
1 huvudsallad
Gör så här
Tina tonfisken (om fryst används).
Koka potatisen.
Chiliremoulad: Skölj och skrubba citronen i ljummet vatten. Riv det yttersta skalet av citronen och skär den i klyftor. Blanda citronskal med chilisås och majonnäs. Smaka av med sambal oelek, salt och peppar. Ansa och skiva fänkålen tunt (gärna med mandolin) och vänd ner i majonnäsen.
Tonfisk: Blanda kryddorna. Strö kryddblandningen på tonfisken. Stek den i oljan i en stekpanna ca 1/2 minut på varje sida.
Servera tonfisken med potatis, chiliremoulad, citronklyftor och sallad.