Kreolsk gryta

Ingredienser
6 portioner

  • 500 g fläskfilé
  • 2 msk smör
  • ca 240 g kabanoss
  • 2 röda paprikor
  • 1 vitlöksklyfta
  • 5 dl vispgrädde
  • 2 dl köttbuljong (vatten och tärning eller fond)
  • 1 dl cornichons (små inlagda gurkor)
  • 1 dl urkärnade svarta oliver
  • 1 dl syltlök
  • 3 tsk majsstärkelse
  • salt
  • peppar

Garnering

  • 1/2 kruka persilja
  • ris
  • sallad

Gör så här
Putsa fläskfilén och skär den i strimlor. Bryn köttet i hälften av smöret i en gryta och lägg upp på en tallrik.

Skär korven i slantar. Dela, kärna ur och skär paprikan i bitar. Stek korv och paprika i resten av smöret i grytan. Pressa i vitlöken och rör i grädden och buljongen.

Skär gurkan i mindre bitar och dela oliverna. Tillsätt köttet, gurka, oliver och syltlök i grytan. Låt koka upp och sjuda i ca 10 minuter.

Rör ut majsstärkelsen i lite vatten och rör ner i grytan. Smaka av med salt och peppar.

Till servering: Hacka persiljan grovt och strö över grytan. Servera grytan med ris och en sallad.

Etiketter:,