Kreolsk gryta
Publicerad den 5 mars, 2022
Ingredienser
6 portioner
- 500 g fläskfilé
- 2 msk smör
- ca 240 g kabanoss
- 2 röda paprikor
- 1 vitlöksklyfta
- 5 dl vispgrädde
- 2 dl köttbuljong (vatten och tärning eller fond)
- 1 dl cornichons (små inlagda gurkor)
- 1 dl urkärnade svarta oliver
- 1 dl syltlök
- 3 tsk majsstärkelse
- salt
- peppar
Garnering
- 1/2 kruka persilja
- ris
- sallad
Gör så här
Putsa fläskfilén och skär den i strimlor. Bryn köttet i hälften av smöret i en gryta och lägg upp på en tallrik.
Skär korven i slantar. Dela, kärna ur och skär paprikan i bitar. Stek korv och paprika i resten av smöret i grytan. Pressa i vitlöken och rör i grädden och buljongen.
Skär gurkan i mindre bitar och dela oliverna. Tillsätt köttet, gurka, oliver och syltlök i grytan. Låt koka upp och sjuda i ca 10 minuter.
Rör ut majsstärkelsen i lite vatten och rör ner i grytan. Smaka av med salt och peppar.
Till servering: Hacka persiljan grovt och strö över grytan. Servera grytan med ris och en sallad.