Krämig carbonara
En klassisk, krämig carbonara med parmesanost, ruccola och den finaste svartpepparn Lika god en fredagkväll tillsammans med ett gott glas vin som till lyxlunch på helgen.
Gör så här
Koka spaghetti enligt anvisningarna på förpackningen.
Stek baconbitarna knapriga i en stekpanna.
Vispa ihop ägg, grädde, parmesanost, salt och svartpeppar i en bunke.
Häll av pastan och häll tillbaka den i kastrullen, vänd ner äggblandningen och det stekta baconet.
Till servering: Lägg upp på ett fat tillsammans med ruccolasalladen. Servera med en extra äggula och dra några extra tag med pepparkvarnen över.
Ingredienser
500 g färsk spaghetti
2 paket bacon (klippt i 2 cm bitar)
4 ägg
1 dl vispgrädde
2 dl riven parmesanost
1/2 tsk salt
2 krm nymalen Tellicherry svartpeppar
Till servering
70 g ruccola
4 äggulor