Kokoslax med melonsalsa


Uppdatera tacotänket med den här asiastiskt smaksatta kokoslaxen, som du med fördel tillagar på grillen. Skippa den uttjatade tomatsalsan och satsa i stället på en fruktig och het salsa med olika sorters melon, salladslök, chili, koriander, mynta och lime.

Ingredienser

Portioner: 4

Kokoslax

  • 800 g laxfilé med skinn
  • 1 tsk salt
  • 1/2 dl sweet chilisås
  • 1 dl riven kokos

gemsallad

  • Melonsalsa med mynta
  • 600 g melon (t ex galia och cantaloupe)
  • 1 röd chilifrukt (t ex spansk peppar)
  • 2 salladslökar
  • 2 msk färskpressad limejuice
  • 1 dl grovhackad koriander
  • 1 dl grovhackad mynta
  • 1 msk olivolja
  • 1 krm salt

Så här gör du

  1. Lax: Lägg laxen med skinnsidan ner i en grillform eller på ett dubbelt ark folie och gnid in med salt. Fördela sweet chili-såsen över och strö på kokos.
  2. Grilla över indirekt värme under lock ca 20 minuter. Laxen kan också tillagas i ugn, ca 20 minuter på 175˚C.
  3. Melonsalsa: Skala och skär melonköttet i mindre bitar. Skär chili och salladslök i tunna skivor.
  4. Blanda melon, chili, salladslök, limejuice, koriander, mynta, olivolja och salt.
  5. Servera gärna kokoslaxen och melonsalsan i Majstortillas i stekpanna.
Etiketter: