Kokoslax med melonsalsa
Publicerad den 5 juli, 2016
Uppdatera tacotänket med den här asiastiskt smaksatta kokoslaxen, som du med fördel tillagar på grillen. Skippa den uttjatade tomatsalsan och satsa i stället på en fruktig och het salsa med olika sorters melon, salladslök, chili, koriander, mynta och lime.
Ingredienser
Portioner: 4
Kokoslax
- 800 g laxfilé med skinn
- 1 tsk salt
- 1/2 dl sweet chilisås
- 1 dl riven kokos
gemsallad
- Melonsalsa med mynta
- 600 g melon (t ex galia och cantaloupe)
- 1 röd chilifrukt (t ex spansk peppar)
- 2 salladslökar
- 2 msk färskpressad limejuice
- 1 dl grovhackad koriander
- 1 dl grovhackad mynta
- 1 msk olivolja
- 1 krm salt
Så här gör du
- Lax: Lägg laxen med skinnsidan ner i en grillform eller på ett dubbelt ark folie och gnid in med salt. Fördela sweet chili-såsen över och strö på kokos.
- Grilla över indirekt värme under lock ca 20 minuter. Laxen kan också tillagas i ugn, ca 20 minuter på 175˚C.
- Melonsalsa: Skala och skär melonköttet i mindre bitar. Skär chili och salladslök i tunna skivor.
- Blanda melon, chili, salladslök, limejuice, koriander, mynta, olivolja och salt.
- Servera gärna kokoslaxen och melonsalsan i Majstortillas i stekpanna.