Kinesisk omelett med kungsräkor
Publicerad den 5 mars, 2022
Ingredienser
- Vatten
- 1½ dlHönsbuljongtärning
- ½ dl Ostronsås
- 1 msk Kinesisk soja
- 1 msk Mirin (sött risvin)
- 1 mskMajsmjöl
- 2 tsk
Instruktioner
- Koka upp vatten med buljongtärning och blanda sedan med ostronsås, soja och mirin.
- Blanda ut majsmjöl i lite av såsen och blanda sedan i resten av såsen. Häll över i en kastrull och sjud några minuter tills såsen har tjocknat och reducerats något.
- Skiva ingefära i tunna stavar och strimla salladslök.
- Vispa upp ägg med lite salt och peppar.
- Halvera räkor på längden.
- Hetta upp olja i en panna och stek räkorna hastigt.
- Häll på äggen och låt steka på låg värme tills omeletten stelnat.
- Skeda över såsen och toppa med salladslök och ingefära.