Japansk högrev i lergryta
Ingredienser
1 kg högrev
2 msk olja
1 tsk salt
2 krm peppar
1 st gul lök i klyftor
3 st skivade vitlöksklyftor
1 st stor bit riven färsk ingefära
2 dl japansk soja
2 msk socker
Servering
risnudlar
200 g shiitakesvamp
4 st morötter
pak-choi-sallad
böngroddar
4 st strimlade salladslökar
150 g sojabönor
Gör så här
1. Lägg en lergryta i blöt i 20 min.
2. Bryn köttet runtom i en stekpanna. Salta och peppra och lägg det i lergrytan. Blanda resten av ingredienserna och häll det över köttet. Lägg på locket, ställ in i ugnen. Sätt ugnen på 200°.
3. Stek i 2 timmar. Vänd steken och stek i ytterligare 2 timmar.
4. Lägg nudlarna i blöt i hett vatten. Stek svampen snabbt i smör. Skiva morötter tunt och skär sallad. Lägg nudlar, svamp och grönsaker i buljongen i grytan och låt ligga där i 2 min.
5. Servera i djupa tallrikar.