Honungsstekta revbensspjäll med rostad brysselkål
Publicerad den 11 december, 2016
Honungsstekta revbensspjäll med rostad brysselkål
Revbensspjällen blir saftiga när de får vara länge i ugnen. Lägg brysselkål i formen och stek med dem på slutet av tillagningstiden.
Revbensspjällen blir saftiga när de får vara länge i ugnen. Lägg brysselkål i formen och stek med dem på slutet av tillagningstiden.
Ingredienser
1½ kg revbensspjäll
Kryddblandning:
50 g Svenskt Smör
3 msk konc apelsin juice
1½ msk japansk soja
1 tsk sambal oelek
2 msk flytande honung
1 tsk flingsalt
500 g brysselkål
1 dl Kvibille cheddar riven
Gör så här:
Sätt ugnen på 125°. Smält smöret, blanda med övriga ingredienser i kryddblandningen och pensla på köttet. Lägg köttet med bensidan upp i en ugnssäker form och stek i mitten av ugnen ca 2 tim. Vänd köttet, pensla med skyn och stek ytterligare ca 2 tim. Rensa och dela brysselkålen i halvor. Ta köttet ur ugnen och skär det i bitar. Höj ugnstemperaturen till 225°. Lägg tillbaka köttet och pensla med skyn. Lägg brysselkålen i formen och stek i ytterligare ca 15 min. Strö över osten innan servering.