Gubbröra
Publicerad den 22 december, 2021
6 kavring, tunna skivor (eller Upplandskubb)
Gubbröra
- 187,5 g Grebbestads ansjovis
- 6 ägg, hårdkokta
- 1,5 rödlök
- 0,75 dl crème fraîche
- 0,75 dl dill, hackad
- 0,75 dl gräslök, hackad
- vitpeppar
- ev salt
Till garnering
- 6 salladsblad
- 3 körsbärstomater
- dillkvist (några)
- gräslöksstrån
Gör så här
Hacka ansjovisen och skala och hacka äggen och rödlöken.
Lägg alltsammans i en bunke och blanda ner övriga ingredienser. Smaka av med peppar och eventuellt salt.
Kantskär brödskivorna och bred smör på dem.
Lägg på salladsbladen och en klick gubbröra.
Halvera tomaterna och toppa smörgåsarna med halvorna.
Garnera med dillkvistar och gräslöksstrån.
Matsortera dina äggskal och lökskal till återvinning och njut av din gubbröra!