Grillade lammracks med rosmarin
Publicerad den 4 augusti, 2018
Gör så här
- Snitta fettkappan på lammracksen med en liten kniv i ett rutmönster.
- Skala och hacka vitlöksklyftorna.
- Riv det yttersta skalet av citronerna.
- Plocka av rosmarinbladen från kvisten och grovhacka dem och blanda samman allt med chiliflakes och mortlade fänkålsfrön.
- Rör ner olivolja och salt.
- Gnid in lammracksen med marinaden.
- Grilla köttsidan först på direkt värme tills den fått fin färg. Flytta sedan över köttet till indirekt värme.
- Pensla med marinaden under grillningen.
- Lammet är klart när det är rosastekt och innertemperaturen är 58-60˚C.
Krydda köttet med svartpeppar från kvarnen och låt köttet vila ca 5 minuter innan det skärs upp mellan revbenen.
Ingredienser
- 2 lammracks (à ca 400 g)
- 5 vitlöksklyftor
- 2 citroner
- 1/2 kruka rosmarin
- 1 tsk chiliflakes
- 1 tsk fänkålsfrön
- 3 msk olivolja Gärna Citron oliv olja
- 1/2 tsk salt
- svartpeppar eller citronpeppar istället för citroner