Enchiladas
Här kommer en favorit som går hem hos stora som små! Enchiladas gjorda på blandfärs tillagas i ugn ihop med pastasåsen, tomatpurén och riven ost. Bönsalladen som görs på söta plommontomater och svarta bönor blir ett utmärkt tillbehör!
Gör så här
Enchiladas: Sätt ugnen på 225°C.
Skala och hacka löken. Fräs färsen och hälften av löken (resten är till bönsalladen) i oljan i en stekpanna eller gryta. Blanda ner kryddmixen och tomatpurén, bryn ytterligare några minuter.
Tillsätt vattnet i färssåsen och låt puttra någon minut. Smaka av med salt och peppar.
Fyll bröden med färssåsen och rulla ihop. Lägg dem med skarven nedåt i en ugnssäker form.
Häll över pastasås och strö över ost.
Gratinera mitt i ugnen ca 20 minuter tills osten fått gyllenbrun färg.
Ingredienser
Enchiladas
1 rödlök
ca 500 g blandfärs
1 msk olja
1 påse enchilada kryddmix
3 msk tomatpuré
1 dl vatten
salt
peppar
8 tortillabröd (medium)
390 g pastasås med vitlök
1 1/2 dl riven ost
Bönsallad
380 g svarta bönor
1/2 ask plommontomater (à 500 g)
1/2 msk olivolja
1/2 msk rödvinsvinäger
1 1/2 dl gräddfil