Dillkött
Publicerad den 14 april, 2024
Recept:
- ca 700 g nötkött och putsa det om det behövs
- vatten så att det täcker köttet
- 1 tsk salt
- 1-2 lök
- 2 (200 g) morötter
- 2 lagerblad
- 10 kryddpeppar
- 10 vitpeppar
- dill stjälkar
SÅS:
- 5 dl kokspad
- 2-3 msk vetemjöl
- lite ättika efter smaken
- 1-2 tsk socker
- 1 dl grädde
- 1/2 – 1 dl hackad dill
- salt om det behövs
I kastrullen kött med kallt vatten, koka upp och skumma av och sen tillsätter man salt mm som det står i receptet och kokar det 1,5-2 timmar tills köttet faller isär…. tillsätt vatten om det behövs.
Ta upp köttet och morötter och sila resten.
Ta ca 1 dl kokspad och låt den svalna och blanda vetemjöl i den.
Koka upp resten av spadet och blanda i vetemjöl spadet… låt koka ca 5 min.
Smaka av med ättika, socker och dill samt grädde . Tillsätt köttet och koka upp.