Dansk Remouladsås
Ingredienser
2 dl Majonnäs
1 dl Smetana eller crème fraiche
1 msk Gräslök hackad
2 msk Kapris hackad
3 msk salt gurka hackade
eller cornichons
½ tsk Citron ljuice
+ zest
½ tsk Dijon senap
½ tsk Gurkmeja
1 st Schalottenlök
Salt och peppar
Efter behov
1 tsk Curry pulver
Gör så här
1 Hacka gräslök, saltgurka och kapris fint
2 Blanda ihop smetana med Majonnäs. Rör ner de Hackade ”grönsakerna” . och ha resterande ingredienser.
3 Smaka av med salt och peppar
4 Blir godare om den får dra lite men man kan äta den direkt också. Såsen håller några dagar i kylskåpet, så man kan göra den i förväg om man vill.
Variant
Ingredienser
3 msk majonnäs
1 msk gräddfil
1 msk morötter
1 msk vitkål
1 msk cornichons
1 msk gräslök
1 msk citronsaft
1 tsk rödlök
1 tsk stark senap
1 tsk gurkmeja (för färgen)
½ tsk strösocker
½ tsk salt
peppar efter smak
Instruktioner
Förbered alla grönsaker.
Blanda alla ingredienser i en skål. Tillsätt lite extra gurkmeja om du vill ha en mer gul färg. Tillsätt extra salt och peppar efter smak.
Låt vila i kylen i 30 minuter innan servering.