Chokladmousse i tre lager
Publicerad den 22 december, 2021
Mörk chokladmousse
- 1/2 dl vispgrädde
- 50 g ODENSE Mörk Choklad 55%
- 1/2 dl vispgrädde (att vispa)
Ljus chokladmousse
- 1/2 dl vispgrädde
- 60 g ODENSE Ljus choklad
- 1/2 dl vispgrädde (att vispa)
Vit chokladmousse
- 1/2 dl vispgrädde
- 70 g ODENSE Vit Choklad
- 1/2 dl vispgrädde (att vispa)
Dekoration
4 passionsfrukt(er)
Röd Oxalis
MÖRK CHOKLADMOUSSE:
Hacka chokladen och lägg den i en skål.
Koka upp grädden och häll den över chokladen.
Vispa ihop ordentligt och sätt åt sidan tills den svalnat till rumstemperatur.
Vispa grädden och vänd ner den i chokladblandningen innan den fördelas i botten på 4 glas.
Ställ glasen i kyl eller frys tills den mörka chokladmoussen har satt sig.
Ljus och vit chokladmousse görs på samma sätt och sätts på kylning innan varje nytt lager fylls på i glaset.
Glasen kan gärna stå i kyl till dagen efter så desserten kan tillagas i förväg.
Innan servering delas passionsfrukterna och kärnorna fördelas i de 4 glasen. dekorera eventuellt med röd oxalis.