Cheesecake med rökt renstek och löjrom
Publicerad den 13 december, 2019
Ingredienser
- 8 bitar
- Botten:
- 75 g smör
- 200 g kavring
Fyllning:
- 150 g rökt renstek i tunna skivor
- 2 dl crème fraiche
- 200 g rumsvarm philadelphiaost
- 4 gelatinblad
- 1 msk dijonsenap
- 1 msk riven pepparrot
- 3/4 dl hackad gräslök
- flingsalt
Garnering:
- 100 g löjrom
- gräslök
Så här gör du
Gör grundrecept för pajbotten med brödsmulor. Se ovan.
Fyllningen: Skär köttet i små bitar. Blanda crème fraiche och ost.
Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten cirka 5 minuter.
Värm lite av ostblandningen på svag värme i en kastrull. Lägg i gelatinbladen och rör tills de smält.
Rör i gelatinsmeten i ostblandningen. Blanda i kött, senap, pepparrot och gräslök. Smaka av med salt.
Bred ut fyllningen i formen. Täck med plastfolie och låt tårtan stelna i kylen minst 4 timmar. Garnera med löjrom och gräslök vid servering.