Cheddargratinerad rotsaksgratäng
Publicerad den 29 mars, 2016
Ingredienser
0,5 st purjolök
3 st morötter
3 st palsternackor
0,3 st rotselleri
3 dl vispgrädde
1 dl mjölk
1 krm mald kryddpeppar
Salt, efter smak
Nymald svartpeppar, efter smak
1 dl cheddarost, riven
3 st morötter
3 st palsternackor
0,3 st rotselleri
3 dl vispgrädde
1 dl mjölk
1 krm mald kryddpeppar
Salt, efter smak
Nymald svartpeppar, efter smak
1 dl cheddarost, riven
Instruktioner
Sätt ugnen på 225 grader.
Skölj och strimla purjolöken.
Skala och dela rotsakerna i mindre bitar.
Fräs purjolöken i en stor kastrull eller gryta tillsammans med 0.5 matsked smör.
Tillsätt rotsaker, grädde och mjölk.
Låt koka på svag värme ca 20 minuter tills rotsakerna är mjuka och grädden kokat ihop.
Smaka av med kryddpeppar, salt och peppar.
Häll i en form och toppa med riven cheddar.
Gratinera i mitten av ugnen ca 15 minuter.
Skölj och strimla purjolöken.
Skala och dela rotsakerna i mindre bitar.
Fräs purjolöken i en stor kastrull eller gryta tillsammans med 0.5 matsked smör.
Tillsätt rotsaker, grädde och mjölk.
Låt koka på svag värme ca 20 minuter tills rotsakerna är mjuka och grädden kokat ihop.
Smaka av med kryddpeppar, salt och peppar.
Häll i en form och toppa med riven cheddar.
Gratinera i mitten av ugnen ca 15 minuter.