Bräserad lammbog med bönor och tomat
Publicerad den 26 juli, 2016
Ingredienser
4 portioner
- 800 g lammbog i skivor med ben
- 5 msk Zeta Olivolja
- 1 gul lök, finhackad
- 2 vitlöksklyftor, hackade
- 1 stjälk blekselleri, skivad
- 1 burk Zeta Plommontomater (á 400 g)
- 2 dl vitt vin
- 2 dl vatten
- 1 tärning köttbuljong
- några blad färsk salvia
- 2 kvistar färsk timjan
- salt
- peppar
- 1 burk Zeta Blandade Bönor, (410 g), sköljda
Så här gör du
Bryn lammet i olivolja på båda sidor. Lägg över köttet och spadet i en gryta eller kastrull. Lägg i grönsaker, tomater, vin, vatten och buljongtärning. Koka upp och lägg i örter. Låt småkoka ca 1 timme till dess köttet är mört. Smaka av med salt och peppar. Vänd ner bönorna innan servering.