äppelpaj med vanilj pudding
Publicerad den 23 november, 2024
Ingredienser:
- 2 förpackningar vaniljpuddingpulver
- 3 ägg
- 160 ml mjölk
- 3 stora äpplen
- 1 förpackning bakpulver
- 150 g socker
- 2 förpackningar vaniljsocker
- 250 g smör
- lite salt
- 250 g mjöl
Förberedelse:
1. Värm först ugnen till 190 °C och smörj en springform med lite smör).
2. Rör sedan smöret med vaniljsocker, socker och lite salt tills det blir fluffigt. Rör sedan ner äggen gradvis. Tillsätt sedan mjöl, bakpulver och vaniljpuddingpulver, blanda väl och tillsätt mjölken gradvis.
3. Tvätta sedan, skala, kärna ur och skär äpplena i bitar efter önskemål. Vik nu ner äppelbitarna i smeten med hjälp av en spatel.
4. Häll slutligen smeten med äppelbitarna i den rektangulära springformen och grädda på mittersta gallret i 40 – 50 minuter.