Apelsin stekt brysselkål med knaperstekt fläsk
Publicerad den 20 december, 2023
Ingredienser
- 1 apelsin
- 1 gul lök
- 500 g brysselkål
- 2 msk olivolja
- 1 msk smör
- fling salt
- svartpeppar
- ca 200 g rimmat sidfläsk
- 1 dl hackad persilja
Gör så här:
- Skölj apelsinen, riv skalet fint och pressa ur saften.
- Skala och hacka löken.
- Skär brysselkålen i halvor.
- Bryn brysselkålen och löken i olivoljan i en stekpanna. Lägg över i en kastrull och häll på apelsinsaften och -skalet. Låt saften koka in. Rör ner smöret. Smaksätt med salt och nymald peppar.
- Skär fläsket i tjocka strimlor och stek det knaprigt i en stekpanna.
- Strö fläsket och persiljan på brysselkålen och servera.