Ägghalvor

Ägghalvor med Västerbottensost:

Ingredienser
3 ägg

2 msk majonnäs

1 dl riven Västerbottensost

1/2 rödlök

salt & svartpeppar

Gör så här
Lägg äggen i en kastrull med kallt vatten. Lägg på ett lock och låt äggen koka upp. Tag av locket och låt äggen koka i 7 minuter. Skölj med kallt vatten och låt sedan svalna helt.

Skala äggen och dela varje ägg i två, så att du har 6 st ägghalvor. Pilla försiktigt ut gulorna ur äggen och lägg i en skål.

Mosa gulorna med en gaffel. Blanda i majonnäs och riven ost. Ha upp blandningen i en spritspåse och fyll varje ägg.

Finhacka rödlöken. Toppa varje ägghalva med rödlök, salt och svartpeppar.

 

Pickled Deviled Eggs

Ingredienser
6 ägg

1 1/2 dl vatten

1 1/2 dl rödbetslag

3 msk majonnäs

1 msk grädde

1 tsk dijonsenap

några droppar tabasco

salt

gräslök

rökt paprikapulver

Gör så här
Hårdkoka äggen och låt svalna.

Skala äggen, lägg dem hela i en snygg burk och häll över vatten och rödbetslag.

Låt sedan stå över natten så färgas äggen snyggt chockcerise.

Dagen efter delar du äggen på mitten, tar ut gulan och pressar den igenom en sil med en sked.

Mixa den pulveriserade äggulan tillsammans med majonnäs, grädde, tabasco och dijon. Smaka av med salt.

Stoppa röran i en sprits och pressa ut lite snajdigt i äggvitorna (som ju i och för sig är rosa nu). Strö över rökt paprikapulver och finhackad gräslök.

Etiketter:,