Dagens Middagstips

Persilje- och vitlökspapardelle med paprikacrème

En utsökt pastarätt med kronärtskockshjärtan, sojabönor, paprikapesto och persilja. Låt grädde och pesto koka samman och tillsätt sedan den nykokta pastan, sojabönor, skockor och persilja.

Ingredienser

1 förp marinerade kronärtskockor (à 290 g)
1/2 kruka eller ask persilja
250 g miniplommontomater
250 g frysta sojabönor
4 port färsk papardelle (gärna vitlök & persilja)
2 1/2 dl matlagningsgrädde
1 förp paprikapesto (à 130 g)
salt
peppar
65 g ruccola

Gör så här
Sätt på en stor kastrull med vatten till pastan.
Låt kronärtskockorna rinna av.
Hacka persiljan och dela tomaterna. Dela kronärtskockorna i klyftor.
Lägg sojabönorna i kastrullen när pastavattnet kokat upp. När vattnet kokat upp igen lägg i pastan och koka 2–3 minuter.

Låt pastan och bönorna rinna av i ett durkslag.
Sätt kastrullen på plattan igen och koka upp grädde och pesto. Blanda ner kronärtskockor och persilja. Smaka av med salt och peppar.
Servera pastan med sås, tomater och ruccola.

.