Massaman curry med kyckling

Publicerat av Tomas Larsson den

 

Gryta

0,5 st gul lök(ar)
75 gram kokosmjölk
2,5 dl vatten
1 st lagerblad
1 tsk grönsaksbuljong
0,5 tsk kanel, malen
0,5 tsk gurkmeja
1 tsk limejuice
1 tsk curry, massaman
5 cm purjolök(ar), det gröna
200 gram kycklingfilé(er)
0,5 tsk currypasta, röd
1 tsk ingefära, riven
1 klyfta(or) vitlök
0,5 st sötpotatis(ar)
0,5 st paprika, röd
50 gram sockerärtor

1. Hacka lök och skär sötpotatis i mindre bitar. Hetta upp en gryta med olivolja och fräs lök och sötpotatis.
2. Finhacka vitlök och tillsätt vitlök, ingefära och currypasta till grytan.
3. Skär kycklingen i mindre bitar och fräs tillsammans med grönsakerna i några minuter.
4. Strimla purjolöken (spar lite till dekoration) och skär paprikan i mindre bitar och tillsätt till grytan. Tillsätt resterande ingredienser utom sockerärterna.
5. Låt puttra på medelhög värme i ca 15 minuter. Vänd sedan ner sockerärterna. Toppa med strimlad purjolök.

Kategorier: Middag