Heta räkor med chili och vitlök

Publicerat av Tomas Larsson den

Antal portioner: 4

Ingredienser

  • 1 kg färska räkor med skal
  • 4 dl olivolja
  • 4 vitlöksklyftor
  • 1 röd chili
  • 2 krukor persilja

Gör så här:

Skala räkorna och finhacka chili och vitlök.

Värm upp olivolja i gjutjärnspanna och lägg i en rosett persilja.

När det börjar fräsa runt persiljan häller du i den hackade vitlöken och låter den fräsa i cirka en halv minut.

Sedan har du i chilin och efter ytterligare en halv minut kan du klippa i resten av persiljan.

Sist lägger du i räkorna som bara ska marineras av de goda smakerna, de ska därför vara i pannan i cirka en halv minut och sedan tar du av pannan från spisen för direkt servering.

Servera med en riktigt god baguette och eventuellt en lime eller citronklyfta.