Smörgåstårta

Publicerat av Tomas Larsson den

Smörgåstårta

Så här gör jag:
Börja med att koka äggen hårdkokta då de bör svalna i kallt vatten inför dekorationen. Plocka fram ett lämpligt fat, jag har ett som är 32-33 cm och passar perfekt till två halvor hönökaka bredvid varandra.

Första lagret
Lägg ut två halvor Hönökaka bredvid varandra. Bred på bordsmargarin typ Bregott eller liknande och bred sedan ut ett ordentligt lager Leverpastej på det. Lägg på ett lager bostongurka ovanpå leverpastejen.

Andra lagret
Lägg ut två nya halvor hönökaka och bred på bordsmargarin. Fyll hela ytan med hamburgerkött och tryck ut hela tuben med pepparrotsvisp på köttet och bred ut det med en smörkniv.

Tredje lagret
Nytt lager, nya skivor hönökaka. Hacka två av de hårdkokta äggen i en skål, häll i en burk tonfisk samt ½ finhackad gul lök och 1 ½ dl créme fraiche. Bred blandningen över hela ytan och peppra försiktigt med grovmalen svartpeppar.

Fjärde lagret
Nya skivor hönökaka och bred ut ⅔ paket Philadelphiaost. Lägg ut den kallrökta laxen och täck hela lagret.

Femte lagret/Dekoration
Bred majonnäs över hela smörgåstårtan inklusive sidorna. Dekorera som du vill med gurka, ost, skinka, tomat och hårdkokta ägg i skivor eller klyftor.

Ingredienser
2 Påsar Pågens Hönökaka

Första lagret
Bordsmargarin
½ paket Leverpastej
Bostongurka

Andra lagret
Bordsmargarin
Hamburgerkött
1 tub/70g Örneborgs Pepparrotsvisp

Tredje lagret
2 hackade hårdkokta ägg
1 burk tonfisk i olja
½ finhackad gul lök
1 ½ dl Créme Fraiche
Grovmalen svartpeppar

Fjärde lagret
1 paket/140g Philadelphiaost
180g Kallrökt lax

Femte lagret/Dekoration
1 burk majonnäs
1 Gurka
1 ask Cocktailtomater
14 Ostskivor (ex. Jarlsberg färdiga skivor 150g)
1 paket Rökt skinka i tunna skivor
2 Hårdkokta ägg i klyftor

Ha ett trevligt kalas och lycka till med era tårtor!

Kategorier: Middag